WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Ravioli s siri s kremo iz kapesant

Ravioli s siri s kremo iz kapesant

01.02.2013

Sestavine: meso kapesant, ekstra deviško olivno olje, česen, belo vino, paprika, grana padana, sveži timljan, malo smetane

Na sobni temperaturi odtajamo kapesante in odstranimo ter prihranimo oranžni del (''noge''). V ponvi segrejemo olivno olje, nato pa dodamo kapesante in jih pocvremo. Dodamo vino (da povre) in malo česnove kreme (poprej sesekljan česen v olju). Pekočo papriko dodamo po želji. Ko vino izhlapi, ugasnemo ogenj in pustimo počivati, da se vse skupaj ohladi.

''Noge'' kapesant zrežemo na koščke in jih pocvremo na malo olja. Ugasnemo ogenj in pustimo počivati. Nato zmiksamo.

Tudi ohlajena jedra kapesant zmiksamo, tako da nastane krema (v primeru, da je zelo gosta, dodamo malo vode).

Raviole kuhamo 5 minut (kar zamrznjene stresemo v slani krop).

V ponev damo kremo kapsant in smetano, na nizkem ognju premešamo ter dodamo raviole. Premešamo previdno, da ne poškodujemo raviolov. Dodamo timijan, kremo iz nog kapesant in koščke svežega parmezana grana padano.

Zraven priporočamo penino prosecco Millesimato.

 

Naši gurmani priporočajo

  • Sir Grana Padano 250g

    Dodaj v košarico Cena: 13,90 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Cena za 1 kg: 13,90 €

    Natančno težo odtehtamo ob nakupu, zato cena lahko variira.

    Grana Padano Riserva Esclusiva (Consorzio Grana Padano) je zagotovo višek italijanske kuhinje, brez katerega si ni več mogoče predstavljati pravega krožnika testenin ali rižote. Grana Padano Riserva Esclusiva je tako žlahtnega okusa, da ga lahko postrežemo tudi na koncu obroka kot poobedek.

    Natančno težo odtehtamo ob nakupu, zato cena lahko variira.

    Več o produktu »
     
     
  • Peneče vino prosecco Millesimato 750ml

    Dodaj v košarico Cena: 7,90 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Belo peneče vino prosecco superiore D.O.C.G. extra brut

    0,75 l

    PorekloValdobbiadene, Italija

    Sestava: 100% Glera

    Vinifikacija: Po pazljivi selekciji jagod sledi fermentacija pri nadzorovani temperaturi. Penina je pridelana po charmat metodi.

    Alkohol: 11%

    Sommelier svetuje: vino je odlično kot aperitiv, zelo lepo pa se prileže raznovrstnim lažjim jedem, še posebno ribam in školjkam.

    Vino je pobralo že kar nekaj priznanj: 

    srebrna medalja- Decanter Awards 2010
    4 Grappoli – Duemilavini by AIS 2010
    srebrna medalja- Mundus Vini 2009
    Oscar – Gambero Rosso, Bollicine D’Italia 2008
    87 točk – AWC Vienna 2007
    srebrna medalja – Concours Mondial de Bruxelles 2007

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.