OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Pravno obvestilo

Spoštovani,

s pogoji poslovanja so definirana pravila pri nakupovanju preko »spletne trgovine Cool House« (v nadaljevanju: spletna trgovina). Pravila omogočajo kvaliteto naših uslug in zadovoljstvo kupca. Pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika oziroma kupca ter poslovni odnos med njim in trgovino kot ponudnikom oz. prodajalcem.

Vse informacije, objavljene na tej spletni strani, so splošne informativne narave in ne predstavljajo pravnega nasveta ali kakršnekoli druge storitve. V podjetju FIN-TUN, svetovanje, storitve in trgovina, d.o.o. se bomo trudili, da bodo vsi podatki in informacije, objavljeni na spletni strani www.coolhouse.com točni in ažurni, vendar ne odgovarjamo za morebitne napake pri delovanju spletne strani ali za zamudo pri ažuriranju informacij.

Splošni pogoji poslovanja spletnih strani coolhouse.si so usklajeni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Identiteta ponudnika

S spletno stranjo coolhouse.si upravlja podjetje FIN-TUN, svetovanje, storitve in trgovina, d.o.o. (v nadaljevanju: 'ponudnik'). Podjetje je vpisano v register AJPES (Poslovni register Slovenije) in DURS, je zavezanec za DDV in je registrirano tudi za opravljanje prodaje prek interneta pri AJPESu. Več potrebnih informacij o ponudniku najdete pod rubriko o nas.

Bistvene značilnosti blaga

So opisane pri vsakem konkretnem izdelku v spletni trgovini.

Dostopnost izdelkov

Vsak izdelek, ki je v ponudbi v naši spletni trgovini in je na zalogi, bo odposlan/odpremljen v razumnem roku (v največ treh delovnih dneh, v večini primerov še prej). Če gre za izdelek, naročen po meri, ali v primeru višje sile, bomo kupca o predvidoma daljšem roku pravočasno obvestili po e-pošti.

Cene

Vse cene naših izdelkov so jasno in nedvoumno prikazane - razvidno je, kaj je cena izdelka (vse cene že vključujejo DDV) in kaj strošek dostave/poštnine. Strošek poštnine velja za državo Slovenijo. V primeru, da izdelek naročate za dostavo v drugi državi, vas bomo o strošku poštnine naknadno obvestili.

Cene zamrznjenih artiklov veljajo za kilogram. Ti izdelki se naročajo po kilogramih (1 kg, 2 kg, 3 kg...).

Natančno ceno za artikle, ki se tehtajo, odtehtamo naknadno, ko pripravimo pošiljko. Med te artikle spadajo siri, pršuti, salame, zamrznjene ribe, velika sipa, sveže meso.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji.

Način plačila

Nakup se plača po predračunu. Spletni ceni izdelka je prištet še strošek dostave, ki znaša 6,90 €. V strošek dostave je zajeto pakiranje, poštnina in odkupnina.

Ob nakupu nad 80 € strošek dostave ne bo zaračunan.

Kupcu bomo izdali račun na trajnem mediju z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na sedežu podjetja Fin-tun d.o.o.. Kupec lahko zahteva ponovni izpis pogodbe tako, da zaprosi zanj na naslov: info@coolhouse.si. Kupcu bomo pogodbo (naročilo, račun) ponovno poslali na želen naslov (e-naslov ali klasični poštni naslov).

Postopek nakupa

1. Naročilo izdelka/izdelkov

Najnižji znesek nakupa, ki NE VSEBUJE zamrznjenih izdelkov in svežega mesa, je 10  (poštnina ni vključena).

Najnižji znesek nakupa, ki VSEBUJE zamrznjene izdelke in sveže meso, je 30 €.

Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej viden znesek.

Če izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na gumb »odstrani«.

Če želi kupec z nakupom nadaljevati (kupiti želi še druge izdelke), klikne na »nadaljuj z nakupom«.

Ko kupec izbere vse želene izdelke, v obrazec pod košarico vnese zahtevane podatke.

Ko kupec potrdi naročilo (klik na gumb »naroči«), sprememba naročila prek spletne strani več ni možna.

2. Naročilo v obdelavi

Po oddaji naročila kupec prejme e-obvestilo, da je njegovo naročilo sprejeto in v obdelavi.

Morebitne spremembe ali preklic naročila lahko kupec opravi v roku 3 (treh) ur od potrditve naročila na spletu in sicer na e-naslovu: info@coolhouse.si.

3. Pošiljanje izdelka: ponudnik v dogovorjenem roku in na dogovorjen način kupcu odpošlje blago.

4. Kupec (na dogovorjen način) blago prevzame.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo opravljenih plačil

Kupec ima pravico, da v petnajstih dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov info@coolhouse.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v petnajstih dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na pisno sporočeni TRR kupca.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam.

Dostava

Naročeno blago, ki NI zamrznjeno ali hlajeno, bomo pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk oddali v roku štirih delovnih dni.

Če to zaradi posebnih okoliščin ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se dogovorili drugače.

Pogodbeni partner Pošta Slovenije bo kupcu dostavil pošiljko v roku treh delovnih dni.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si pridržujemo pravico do izbire druge dostavne službe, če bomo s tem lahko naročilo izpolnili učinkoviteje.

Blago bomo dostavili na sporočeni naslov. O natančnem času in kraju prevzema se dogovorimo vnaprej.

Za stroške dostave veljajo cene po ceniku Pošte Slovenije.

Izjema so zamrznjeni in hlajeni izdelki, katere dostavljamo LE PO LJUBLJANI, in sicer OB SREDAH.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim.

Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

S kupcem/uporabnikom bomo v stiku prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu uporabnik izrecno nasprotoval.

Odveza odgovornosti

Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da teh podatkov na spletnih straneh ne uspemo popraviti dovolj hitro. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, mora kupec/uporabnik vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico, da pogoje poslovanja spremenimo kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po svojih najboljših močeh trudimo izpolniti pričakovanja kupcev.

Če pa bi navkljub temu prišlo do pritožb, reklamacij, prosimo, da jih kupec pisno posreduje na e-naslov info@coolhouse.si. Vse morebitne reklamacije (in spore) si bomo prizadevali rešiti sporazumno, postopek obravnave pritožbe pa je zaupen.

Hvala za zaupanje, prepričani smo, da ga bomo upravičili.

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, dogodki itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede tako, da odgovori na e-novice, v polje ''zadeva'' pa napiše ODJAVA. Preklic lahko posreduje tudi drugače na e-naslov : info@coolhouse.si.

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe, akcijah, dogodkih itd.

Ljubljana, 5.11.2012

 
 
 

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Cool House jemlje zaščito in zaupnost osebnih podatkov uporabnikov zelo resno, zato sledimo določilom Zakona o varstvu osebnih podatkov. Želimo vam predstaviti, katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo. Vaše osebne podatke obdelamo in uporabimo samo z vašim izrecnim dovoljenjem.

Kako pridobimo vaše podatke?

Cool House zbira samo tiste podatke, ki jih posredujete sami (npr. pridobitev kartice zvestobe, ob prijavi na elektronske novice, sodelovanju na kuharskih tečajih, v nagradni igri, žrebanju ali anketi) in za katere ste dovolili uporabo.

V kakšen namen uporabljamo vaše podatke?

Vaše osebne podatke, ki vas identificirajo (vaše ime, priimek, naslov bivališča, datum rojstva, elektronski naslov in telefonska številka) shranimo in uporabimo za: 

  • odgovore na vaša vprašanja,
  • posredovanje nasvetov o uporabi izdelkov,
  • potrditev sodelovanja in obveščanja o nagradnih žrebanjih,
  • namene trženja in obveščanja o izdelkih in storitvah Cool House (Fin-Tun d.o.o.) po elektronski pošti,
  • analize navad potrošnikov in uporabe izdelkov z namenom izboljšanja naših storitev,
  • za pripravo predstavitve vsebin na spletni strani.

Vaših podatkov ne posredujemo tretji osebi. Prav tako vaših podatkov ne objavljamo na družbenih omrežjih. Morebitna objava osebnih podatkov na družbenih omrežjih zahteva vaše prehodno dovoljenje. Pridržujemo pa si pravico do razkritja vaših podatkov, če to od nas zahteva zakon ali kot odgovor na izvršljive vladne zahteve.

Kakšen dostop imamo do baze podatkov?

Vaše podatke hranimo, dokler sami izrecno ne izrazite želje po izbrisu podatkov. Kadarkoli lahko dobite vse informacije o vaših shranjenih podatkih tako, da nam pišete na elektronski naslov info@coolhouse.si . Ko izrazite željo po prenehanju uporabe vaših podatkov, vašo odločitev upoštevamo in vaše podatke deloma ali v celoti izbrišemo iz baze podatkov. Za posodobitev, popravljanje ali izbris podatkov nam pišite na:

  • elektronski naslov: info@coolhouse.si ali
  • po pošti: Fin-Tun d.o.o., Perovo 55, 1290 Grosuplje

Naše podjetje je uvedlo varnostne ukrepe, ki vaše podatke ščitijo pred izgubo, zlorabo, krajo, spremembami ali dostopom tretjih oseb. Tako je baza podatkov zaščitena z gesli, poleg tega imajo dostop do podatkov samo določene osebe iz podjetja.

 
 
 

Platforma SRS

Link do platforme EU komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRS)

FIN –TUN d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. FIN – TUN d.o.o. kot ponudnik, ki se ukvarja tudi s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRS). Platforma SRS se nahaja na elektronski povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr

Ljubljana,  2.5.2016

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.