OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Rižota s kapesantami (pokrovačami)

Rižota s kapesantami (pokrovačami)

SESTAVINE:

  • 280 g riža
  • 12 jedrc pokrovač
  • 1 liter blage ribje juhe (lahko tudi zelenjavna jušna osnova)
  • 1 žlica sesekljane čebule
  • 1 šopek peteršilja
  • suho belo vino
  • 70 g masla
  • sol
  • bel poper

PRIPRAVA:

Operemo jedrca pokrovač ter ločimo beli del od oranžnega. Oranžen del drobno nasekljamo ter ga pražimo na čebuli in maslu (30g). Dodamo riž in pustimo dušiti kakšno minuto. Mešamo. Dodamo vino in pustimo, da izpari.

Vlijemo vrelo juho in kuhamo na srednjem ognj. Občasno premešamo, dokler ni riž kuhan in rižota še malo tekoča.

Kakšno minuto, predno je riž kuhan, v ponvi na močnem ognju pocvremo jedrca kapesant na preostalem maslu. Solimo in popramo.

Vse skupaj zmešamo in razdelimo na krožnike. Posujemo s sveže sesekljanim peteršiljem in še vroče postrežemo.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.