OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

V*FEUDO ARANCIO QUETO BIO GRILLO belo

V*FEUDO ARANCIO QUETO BIO GRILLO belo

VINO FEUDO ARANCIO QUETO GRILLO BIO belo vino 750ml.
Poreklo: DOC, Sicilija.
Letnik: 2021
Alkohol: 13 vol%
Neto količina: 750ml.
VSEBUJE: SULFITI.

Več »
 

Cena: 6,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 

Vina Quèto so rojena iz poklicanosti Feuda Arancia, da skrbi za naravo, v kateri živimo s spoštovanjem, poslušamo njene ritme, jezik in doživetja.
PROIZVODNO OBMOČJE
Vino pridelano iz grozdja Grillo, ekološko pridelanega na posestvu Sambuca di Sicilia v provinci Agrigento. Vinograd je zatravljen in raste na apnenčastih tleh na približno 200 metrih nadmorske višine v senci čudovitega kamnoloma lehnjaka, ki ga božajo vetrovi, ki prihajajo iz bližnjega Sredozemlja.
SORTA IN VINIFIKACIJA
Vinograd, obdelan po sistemu Guyot z gostoto 4.500 rastlin na hektar, se obira med koncem avgusta in prvim tednom septembra. Grozdje je očiščeno in stisnjeno v popolnem zavetju pred zrakom ("redukcija" tehnika vinifikacije), naravno dekantirano in fermentirano v jeklenih cisternah pri kontrolirani temperaturi (18°C) 10 dni. Zorenje na drožeh 5 mesecev v jeklu s stalnim mešanjem finih ali žlahtnih droži, z namenom, da bi vinu dali večje telo.
ORGANOLEPTIČNE ZNAČILNOSTI
Barva: temno slamnato rumena.
Cvetica: izrazito tropska aroma z notami manga in papaje, ki se prelivajo s pridihom jasmina in belih cvetov.
Okus: uravnotežen in harmoničen, z nežno kislino in dobro obstojnostjo.
STOPNJA ALKOHOLA
13
Temperatura serviranja
10-12

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.