WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Morski sadeži s fregolo

Morski sadeži s fregolo

26.01.2015

  • 1-2 lončka fregole (250-300g)
  • 400g morskih sadežev (lahko zmrznjenih)
  • 0,5l paradižnikove mezge
  • 1-2 paradižnika
  • Po želji: kozarec belega vina
  • 2-3 stroke česna
  • čebula
  • oljčno olje, sol, poper
  • sveži listi peteršilja ali koriandra
  • zelenjavna ali ribja osnova za zalivanje

Na olju rahlo prepražimo na drobno sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezan svež paradižnik in čez minuto ali dve del česna. Dodamo fregolo, malo premešamo, da se napoji z vseh strani, zalijemo z vinom, premešamo in zalijemo še z juho toliko, da je fregola pokrita. V nadaljevanju kuhamo kot rižoto. Izmenično zalivamo s paradižnikovo mezgo in juho. V drugi ponvi na olju zarumenimo ostanek česna in dodamo morske sadeže. Če bomo uporabili zmrznjene, jih odtajamo na cedilu, da odcedimo višek vode. Pred koncem kuhanja fregoli dodamo morske sadeže in nasekljan peteršilj. Fregola mora biti skuhana al dente, nikakor prekuhana, ampak še kompaktna.

 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.