SESTAVINE:
- 4 polovice školjke jakobove pokrovače skupaj z mesom
- oljčno olje
- sol
- poper
- limonin sok 1/2 limone
- sesekljan peteršilj
- kruhove drobtinice
- riban parmezan
PRIPRAVA:
Polovico jakobove školjke - kapesante v oklepu z mesom odtalimo na sobni temperaturi. Na pekač položimo oklep školjke, katero smo prej očistili pod tekočo vodo ter z nožem meso odstranili od oklepa.
Osušeno meso školjke položimo nazaj na suho školjko in jo posolimo, popopramo z belim poprom, dodamo malo limoninega soka, oljčnega olja, po želji tudi sesekljanega česna in peteršilja, malo drobtinic ter vse skupaj položimo v pečico, ki smo jo segreli na 180 stopinj. Pečemo približno 10 minut.
Kapesante so gotove, ko so zlato rumeno pečene, vendar sočne že po videzu. Meso školjke mora biti sočno ob prerezu. Za še boljši okus lahko pred pečenjem jedi dodate še malo naribanega parmezana ali drugega sira za ribanje.
Ob jedi lahko ponudimo dober domač rosé.
Avtor: Kulinarika Franko BRECELJ s.p.