OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Klapavice v žafranovi omaki

Klapavice v žafranovi omaki

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 2 žlici žafrana
  • 1 žlica vroče vode
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 200 g drobno sesekljane šalotke
  • 3 stroke česna (drobno sesekljanega)
  • 500 ml suhega belega vina
  • 2 kg očiščenih polovic klapavic
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1/4 šalčke drobno sesekljanega peteršilja

PRIPRAVA:

Žafran zmehčamo v žlički vroče vode. V večji ponvi segrejemo olje (na srednjem ognju), dodamo šalotko ter česen ter pražimo približno 5 min (oz. dokler se ne zmehča). Dodamo vino in zavremo. Povečamo ogenj in dodamo školjke. Občasno premešamo in dušimo približno 5 min. Školjke sedaj odstranimo v toplo posodo s pokrovko. Tekočini (omaki, v kateri so se kuhale školjke) sedaj dodamo še žafran in smetano za kuhanje ter zavremo. Na koncu dodamo še školjke in postrežemo v globokem krožniku ali skledicah, posuto s peteršiljem.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.