OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Škarpenina bistra juha

Škarpenina bistra juha

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 200 g zelenjave (korenček, koren zelene)
  • 1,5 l vode 
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 lovorov list
  • 3-4 poprova zrna
  • 1 paradižnik
  • vejice peteršilja (količina po želji)
  • vejica zelene
  • 600 g škarpene
  • 50 ml paradižnikovega soka
  • 120 g kuhanega riža

PRIPRAVA:

Očiščeno zelenjavo narežete na večje kose. V primerno posodo z vodo dodajte olivno olje, kose zelenjave, lovorov list, poper v zrnu, svež paradižnik, vejice peteršilja in zelene.
Vsebino v loncu zavrite in kuhajte na majhnem ognju 10-15 minut. Nato dodajte očiščeno škarpeno (predlagamo file) in paradižnikov sok, juho kuhajte na majhnem ognju še kakšnih 15 minut.
Kuhano ribo vzemite iz posode, jo očistite (to ni potrebno, če ste uporabili file) ter juho precedite.
V precejeno juho dajte kuhano zelenjavo in koščke očiščene ribe
Juho postrezite še toplo s kuhanim rižem (skuhate ga ločeno, v drugi posodi).

Nasvet: Juho kuhajte polpokrito na majhnem ognju...samo v tem primeru bo juha ostala bistra.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.