SESTAVINE (za 4 osebe):
- 200 g zelenjave (korenček, koren zelene)
- 1,5 l vode
- 2 žlici olivnega olja
- 1 lovorov list
- 3-4 poprova zrna
- 1 paradižnik
- vejice peteršilja (količina po želji)
- vejica zelene
- 600 g škarpene
- 50 ml paradižnikovega soka
- 120 g kuhanega riža
PRIPRAVA:
Očiščeno zelenjavo narežete na večje kose. V primerno posodo z vodo dodajte olivno olje, kose zelenjave, lovorov list, poper v zrnu, svež paradižnik, vejice peteršilja in zelene.
Vsebino v loncu zavrite in kuhajte na majhnem ognju 10-15 minut. Nato dodajte očiščeno škarpeno (predlagamo file) in paradižnikov sok, juho kuhajte na majhnem ognju še kakšnih 15 minut.
Kuhano ribo vzemite iz posode, jo očistite (to ni potrebno, če ste uporabili file) ter juho precedite.
V precejeno juho dajte kuhano zelenjavo in koščke očiščene ribe
Juho postrezite še toplo s kuhanim rižem (skuhate ga ločeno, v drugi posodi).
Nasvet: Juho kuhajte polpokrito na majhnem ognju...samo v tem primeru bo juha ostala bistra.