WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Rižota s črnim rižem, argentinskimi kozicami in kapesantami

Rižota s črnim rižem, argentinskimi kozicami in kapesantami

08.01.2014

Za 2 potrebujemo: 8 jedrc kapesant, 2 celi argentinski kozici, 10 repkov argentinskih kozic, 400 g črnega riža (pozor, se ne nakuha!), cca 4 dl suhega belega vina, cca 4 dl jušne osnove (ribje ali zelenjavne), oljivno olje, maslo, svež peteršilj, parmezan.

 

Recept je prilagojen črnemu rižu, ki se kuha 40 minut.

Morske sadeže odtajamo. Riž na kratko popražimo na olivnem olju in ga zalijemo s suhim belim vinom. V vinu ga kuhamo 15-20 minut, vino mora povreti.

Med tem pripravimo ribjo ali zelenjavno jušno osnovo- če nimamo domače, si pomagamo z bio kocko. Ko je jušna osnova pripravljena, vanjo stresemo vrečko žafrana.

V večji ponvi na olivnem olju popečemo vse morske sadeže in jih shranimo ter pokrijemo z alu folijo. Ponev pustimo, nič ne pomivamo.

V ponvi, v kateri smo pekli morske sadeže, na hitro popražimo sesekljan česen, dodamo na pol skuhan riž , zalijemo z jušno osnovo in riž skuhamo do konca. Nato vanj zamešamo kocko masla in sveže nariban parmezan. Vmešamo še morske sadeže in posujemo s sveže nasekljanim peteršiljem. Predno rižoto naložimo na krožnike, jo pustimo nekaj minut pri miru, da ''odleži''.

Mi smo se zaradi nezadostne količine črnega riža znašli in dodali nekaj riža carnaroli (dodali smo ga med samim procesom- od kuhanja v ponvi dalje), zato je na fotografiji riž različen. Seveda za dotični recept lahko uporabite tudi zgolj riž carnaroli. V tem primeru prilagodite čas kuhanja riža (8 minut v vinu, 8 minut pa zalivajte z jušno osnovo).

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.