OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Fregola s paradižnikom

Fregola s paradižnikom

26.01.2015

  • 2 skodelici češnjevega paradižnika (prepolovljenega)

  • 3 stroki česna (neolupljeni)

  • 1 žlička sladkorja

  • 1/2 žličke posušenega origana

  • sol, sveže mlet črni poper

  • 1 žlico + 1 čajno žličko ekstra deviškega oljčnega olja

  • 200g fregole

  • 1 žlica pinjol

  • 3/4 skodelice sveže bazilike

  • 1 žlica sveže naribanega parmezana

  • 1/3 skodelice grobo sesekljanih črnih oliv brez koščic

  • 85g kozjega sira, nadrobljenega

  • svež origano, za okras ( neobvezno)

Pečico segrejemo na 190°C. V pekač zložimo  paradižnike, neolupljene stroke česna, sladkor, posušen origano, dodamo po ščepec soli in popra ter 1 čajno žličko olivnega olja. Pečemo 25 minut , dokler paradižniki ne začnejo karamelizirati. Medtem skuhamo fregolo po navodilih z zavitka. Stisnemo pečene stroke česna iz lupine; zmiksamo ga v multipraktiku s pinjolami, baziliko, ščepcem soli in popra ter 1 žlico olivnega olja (lahko pa uporabite že narejen pesto). Dodajmo parmezan, zmiksamo. V skledi zmešamo fregolo, paradižnik, olive, kozji sir in pesto. Po želji fregolo po vrhu lahko potresemo še s sveže nasekljanim origanom.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.