PONOVNO!

Ravno pravšnje za vroče poletne dni - enoporcijske sladice v steklenih kozarčkih!

Preberi več

 
 
 
 
 
 

POLENOVKA ali TRSKA?

POLENOVKA ali TRSKA?

23.03.2019

Slovenski izraz za to ribo z latinskim imenom Gadus morhua je trska, čeprav ji pogovorno nekateri pravijo kar sveža polenovka, vendar je polenovka v resnici le posušena trska. Skratka, oba izraza sta za isto ribo, trska za svežo, polenovka za sušeno. Iz petih kilogramov sveže trske dobijo približno kilogram polenovke. 

Trsko najpogosteje jo pripravijo v obliki fileja brez kože in kosti, v pečici ali kuhano v pari, zelo redko ali skoraj nikoli na žaru, saj bi jo takšna priprava preveč izsušila. Pomembno je, da se finega trskinega okusa ne prekrije s premočnimi omakami ali začimbami.

Pa še recept primorskih babic: Slavnostna polenovka (na rdeče ali na belo)

Dober tek!

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.