Sir pecorino s poprom 350g
Cena za KG: 24,90 €
OVČJI SIR.
Sestavine: ovčke MLEKO, poper v zrnih.
Primo sale peppato di pecora je odličen sicilijanski sir, ki bo s svojim okusom razveselil tudi izbirčne gurmane. Lahko je krožnik zase ali pa priloga izbranim narezkom.
Natančno težo odtehtamo ob nakupu, zato cena lahko varira.
Več »
Art. 2504: Pecorino je ovčji sir, ki izhaja iz Sicilije in ima dolgo tradicijo. Zgodovinarji razlagajo, da je najverjetneje najstarejši sir, ki so ga izdelovali na Siciliji. Predstavlja najboljši del predelave ovčjega mleka. Tehnologija in postopek sta danes enaka kot pred stoletji. Pecorino je izdelan izključno iz ovčjega mleka z dodatkom celih zrn popra. Zrna se dodajo že pri prvem sirjenju, zato tudi ime prva sol (primo sale). To pomeni, da je pecorino mlad, nestaran, prijetnega okusa in mehke teksture. Barva je izrazita, okus pa se s staranjem jača. Forme sira so oblike cilindra, teža pa je od 4,5 kg do 15 kg. Tudi staranje je različno- od 4 do 8 mesecev, vrši pa se v naravnem okolju.
Sir uživamo svežega ali pol staranega. Svež je odličen namizni sir, staranega pa uporabljamo za ribanje na testenine. Ker je rahlo pikanten, je odličen s kruhom in olivami, ne pozabimo pa na kozarec rdečega vina.