SESTAVINE:
- Hobotnica 5kg
- 1/2 kg sušenih paradižnikov
- 1/2 kg svežih kumar
- 100 g drobnjaka
- 1/2 kg krompirja
- 200 g kaper
- 300 ml oljčnega olja
- 200 ml jabolčnega kisa
- sol
- poper
PRIPRAVA:
V vroči kozici z oljčnim oljem opečemo odtaljeno hobotnico in pokrijemo s pokrovko ter na malem ognju dušimo v lastnem soku, dokler ni kuhana. Hobotnico očistimo in narežemo na kolobarje ter zavakumiramo in ohladimo. Suhi paradižnik odcedimo iz olja, narežemo na trakove julien. Kumarice olupimo, prerežemo na pol in poberemo semena ven, narežemo na rezine. Kuhan krompir narežemo na kocke, drobnjak drobno sesekljamo, kapre splaknemo pod vodo in dobro stisnemo ter vse zmešamo skupaj in zabelimo.
Avtor: Matjaž Šinigoj