POTREBUJEMO:
- 250 g kuhanega riža
- 250 g obročkov lignjev
- 250 g očiščenih repkov gamberov
- 1 kg očiščenih školjk
- 1 dl belega vina
- 1 glavica česna
- 1 neškropljena limona
- šopek bazilike
- ekstra deviško olivno olje
- poper
PRIPRAVA:
Školjke položimo v pokrito posodo skupaj s česnom in vinom ter jih na močnem ognju dušimo, dokler se ne odprejo. (Školjke, ki so ostale zaprte, zavržemo). Ko so školjke kuhane, jih pustimo ohladiti, tekočino (vino, česen in sok školjk) precedimo in shranimo.
Obročke lignjev pocvremo v ponvi na približno 4 žlicah olivnega olja (2-3 min.). Dodamo repke gamberov in po 2 minutah še školjke. Vse skupaj prelijemo s tekočino, v kateri so se kuhale školjke. Popopramo in dušimo še približno 3-4 minute.
Ohlajen kuhan riž prelijemo s pripravljenimi morskimi sadeži in vso tekočino, v kateri smo jih pripravljali, dodamo sesekljano baziliko, malo olivnega olja, limonin sok in naribano limonino lupino.