OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Toplo-hladna morska solata s Harisso

Toplo-hladna morska solata s Harisso

SESTAVINE (za 1 osebo):

  • 1 majhen file morskega psa
  • 1 olupljena kozica (večja)
  • 2 jedrci ostrig
  • 4 rezine (čisto tanke) koromača
  • 1 žlica drobno narezane zelene
  • 4 lunice pomaranče
  • 4 listke mete (jih natrgamo)
  • 6 listkov koriandra (jih natrgamo)
  • ščepec tanko narezane rdeče čebule
  • 1-2 sveža dateljna
  • sok ¼ pomaranče
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol
  • 1 žlica Harisse

PRIPRAVA:

V ponvi segrejemo malo oljčnega olja. Morske dobrote pred pečenjem prelijemo z malo oljčnega olja ter ga z rokami nežno vtremo. Ko je olje vroče, damo v ponev najprej medaljon morskega psa in počasi pečemo približno 2 min. Obrnemo medaljon in istočasno dodamo kozico. Ko je kozica že skoraj pečena, dodamo še jedrci ostrig ter pečemo vse skupaj še minuto ali dve.

Med tem časom pripravimo čisto preprosto solato: koromač, zeleno, krhlje pomaranče, meto, koriander in čebulo nežno zmešamo, začinimo s sokom pomaranče, dodamo še malo ekstra deviškega oljčnega olja in morske soli.

Postrežemo tako, da ramažemo veliko žlico Harisse v obliki kroga na sredino krožnika. Na podlago iz Harisse položimo medaljonček morskega psa, kozico in jedrci školjke, na vrhu končamo s pripravljeno solato.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.