SESTAVINE (za 1 osebo):
- 1 majhen file morskega psa
- 1 olupljena kozica (večja)
- 2 jedrci ostrig
- 4 rezine (čisto tanke) koromača
- 1 žlica drobno narezane zelene
- 4 lunice pomaranče
- 4 listke mete (jih natrgamo)
- 6 listkov koriandra (jih natrgamo)
- ščepec tanko narezane rdeče čebule
- 1-2 sveža dateljna
- sok ¼ pomaranče
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- 1 žlica Harisse
PRIPRAVA:
V ponvi segrejemo malo oljčnega olja. Morske dobrote pred pečenjem prelijemo z malo oljčnega olja ter ga z rokami nežno vtremo. Ko je olje vroče, damo v ponev najprej medaljon morskega psa in počasi pečemo približno 2 min. Obrnemo medaljon in istočasno dodamo kozico. Ko je kozica že skoraj pečena, dodamo še jedrci ostrig ter pečemo vse skupaj še minuto ali dve.
Med tem časom pripravimo čisto preprosto solato: koromač, zeleno, krhlje pomaranče, meto, koriander in čebulo nežno zmešamo, začinimo s sokom pomaranče, dodamo še malo ekstra deviškega oljčnega olja in morske soli.
Postrežemo tako, da ramažemo veliko žlico Harisse v obliki kroga na sredino krožnika. Na podlago iz Harisse položimo medaljonček morskega psa, kozico in jedrci školjke, na vrhu končamo s pripravljeno solato.