WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Toplo-hladna morska solata s Harisso

Toplo-hladna morska solata s Harisso

Za 1 osebo potrebujemo: 1 majhen file morskega psa, 1 olupljeno kozico (večja), 2 jedrci ostrig, 4 rezine(čisto tanke) koromača, 1 žlico drobno narezane zelene, 4 lunice pomaranče, 4 listke mete (jih natrgamo), 6 listkov koriandra (jih natrgamo), ščepec tanko narezane rdeče čebule, 1-2 sveža dateljna

sok ¼ pomaranče, ekstra deviško oljčno olje, morsko sol, 1 žlico Harisse

Priprava:

1. v ponvi segrejemo malo oljčnega olja

2. morske dobrote pred pečenjem prelijemo z malo oljčnega olja ter ga z rokami nežno vtremo

3. ko je olje vroče damo v ponev najprej medaljon morskega psa in počasi pečemo približno 2 min.

4. obrnemo medaljon in istočasno dodamo kozico

5. ko je kozica že skoraj pečena dodamo še jedrci ostrig ter pečemo vse skupaj še minuto ali 2

6. med tem časom pripravimo čisto preprosto solato kot sledi: koromač, zeleno, lunice pomaranče, meto, koriander, in čebulo nežno zmešamo, začinimo s sokom pomaranče, dodamo še malo ekstra deviškega oljčnega olja in morske soli

Postrežemo:

1. veliko žlico Harisse razmažemo (v obliki kroga), na sredino krožnika

2. sedaj položimo (na podlago iz Harisse) medaljonček morskega psa, kozico in jedrci školjke, na vrhu končamo s pripravljeno solato

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.