Sestavine
• 350 g sladkega graha (peapod)
• 600 g očiščenih repkov kozic
• 6 redkev, tanko narezanih na polmesece
• 4 mlade čebule, tanko narezane
• 1/3 skodelice riževega kisa
• 1 žlica kanola olja (ali repičnega olja)
• 1 žlica sezamovega olja
• 1 žlica naribanega svežega ingverja
• sol
• 2 žlici popraženega sezamovega semena
Priprava
Zavrite lonec vode. V lonec dajte kuhat stroke sladkega graha v košarici za kuhanje na pari, pokrijte in kuhajte 2 minuti. Nato grah s košaro vred postavite v skledo z mrzlo vodo, da se ohladi. Odcedite in posušite.
V isto vodo, v kateri ste kuhali grah, stresite kozice in pustite da voda ponovno zavre ter kuhajte 2 minuti. Odcedite in jih prav tako ohladite v mrzli vodi. Odcedite in posušite.
Kozice po dolžini prerežite na polovico. Stroke graha diagonalno narežite na cca 2-centimetrske koščke. Konice strokov zavrzite. V večji skledi premešajte kozice, stroke sladkega graha, narezano redkvico in nasekljano mlado čebulo.
V manjši skledici zmešajte kis, olja, ingver in ½ čajne žličke soli. Pred serviranjem prelijte solato, nežno premešajte in povrhu potresite s praženim sezamovim semenom.
Dober tek!