Za pripravo 6 kozarcev te sladice potrebujemo:
250 ml lambrusca ali lambrusca rose
18 jagod in nekaj jagod za okrasitev
1 ½ lista želatine, namočene v hladni vodi
6 žlic sladkorja v prahu
50 g. zdrobljenih piškotov amaretti
300 ml sladke smetane
pol vrečke ekstrakta vanilije
Zlijte lambrusco v majhno posodo ter dodajte štiri žlice sladkorja v prahu in dvanajst jagod, prerezanih na pol. Mešanico zavrite in takoj odstavite z ognja. Dodajte ožeto želatino, dobro premešajte in pustite, da se v loncu dodobra ohladi, preden jo razdelite v šest kozarcev.
Kozarce postavite v hladilnik, nato pa v mešalnik zlijte smetano, dodajte preostalih šest jagod, vanilijev ekstrakt in dve žlici sladkorja v prahu ter stepajte, dokler ne dobite voljne kreme.
Kozarce z ohlajeno želatino vzemite iz hladilnika, vanje naložite še stepeno kremo, potresite z zdobljenimi amaretti in okrasite s polovico jagode.