WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Želatina iz lambrusca s smetano in jagodami

Želatina iz lambrusca s smetano in jagodami

08.03.2016

Za pripravo 6 kozarcev te sladice potrebujemo:

 250 ml lambrusca ali lambrusca rose

18 jagod in nekaj jagod za okrasitev

1 ½ lista želatine, namočene v hladni vodi

6 žlic sladkorja v prahu

50 g. zdrobljenih piškotov amaretti

300 ml sladke smetane

pol vrečke ekstrakta vanilije

Zlijte lambrusco v majhno posodo ter dodajte štiri žlice sladkorja v prahu in dvanajst jagod, prerezanih na pol. Mešanico zavrite in takoj odstavite z ognja. Dodajte ožeto želatino, dobro premešajte in pustite, da se v loncu dodobra ohladi, preden jo razdelite v šest kozarcev.

Kozarce postavite v  hladilnik, nato pa v mešalnik zlijte smetano, dodajte preostalih šest jagod, vanilijev ekstrakt in dve žlici sladkorja v prahu ter stepajte, dokler ne dobite voljne kreme.

Kozarce z ohlajeno želatino vzemite iz hladilnika, vanje naložite še stepeno kremo, potresite z zdobljenimi amaretti in okrasite s polovico jagode.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.