WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Bučni creme brulee

Bučni creme brulee

10.09.2015

(za 4 - 6 oseb)

  • 240 g bučnega pireja
  • 0,5 l sladke smetane
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 50 g navadnega sladkorja
  • 3 veliki rumenjaki
  • ščep ali dva cimeta
  • 1 vrečka burbonskega vanilijevega sladkorja

 V kozici zmešamo sladko smetano in vse tri sladkorje. Zavremo in odstavimo. Rumenjake stepamo 1 minuto. Ogreto smetano vmešamo k rumenjakom, dodamo bučni pire in cimet. Zmešamo.

Vlijemo v posodice za crème brûlée in vse skupaj postavimo v večji pekač. Vanj dolijemo toplo vodo, a le toliko, da sega do polovice posodic, v katere smo vlili kremo. Približno 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 150°C.

Ko je pečeno, posodice nekoliko ohladimo, nato jih za uro ali dve postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, potresemo s sladkorjem in z gorilnikom stopimo sladkor, da na vrhu nastane sladka skorjica. Za najbolj sladkosnede pa še malo smetane...

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.