WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Tiramisu

Tiramisu

28.05.2013

Potrebujemo: 500 g mascarponeja, 5 svežih jajc, 5 žlic sladkorja, kava, rum, kakav, baby piškoti.

Skuhamo nesladkano kavo in ji dodamo šilce ruma ter pustimo, da se ohladi. Mascarpone prestavimo v večjo skledo.

Stepemo 5 beljakov. Posebej stepemo še sladkor skupaj z rumenjaki, da dobimo penasto zmes. 

V skledo z mascarponejem ročno postopoma (počasi in nežno) vmešamo stepene beljake in rumenjake s sladkorjem, da dobimo homogeno kremo.

Pripravimo nižji pekač oz. posodo, v katero bomo naredili tiramisu. Piškote za nekaj sekund pomočimo v ohlajeno kavo (ne preveč, da jih ne razmočimo, saj bodo v tem primeru razpadli) in jih drugega ob drugem položimo na dno pekača. Čez prelijemo polovico mascarponejeve kreme. Čez kremo položimo še eno plast piškotov in čez njih prelijemo preostalo polovico mascarponejeve kreme. Na koncu čez našo kreacijo posujemo kakav (presejemo ga čez cedilo).

Našo kuharsko kreacijo čez noč postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo in naslednji dan bo že pripravljena, da nam polepša jedilnik.

 

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.