1 vanili sladkor
4 rumenjaki
1 dcl vode
20 dag sladkorja
20 dag moke
4 žl kakava v prahu
1 dcl mandljevega olja
1 pecilni prašek
5 žl ruma
1 velika kisla smetana
4 žlice sladkorja v prahu
Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo z električnim mešalcem. Rumenjakom dodamo vanilij, vodo in sladkor. Nato dodamo še moko, kakav v prahu, mandljevo olje, pecilni in rum. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo trd sneg beljakov.
V pekač položimo peki papir in vanj zlijemo pripravljeno maso. Pečico poprej ogrejemo na 185°C in biskvit spečemo.
Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem zmešamo 1 kislo smetano in 4 žlice sladkorja v prahu. Biskvit prereženo po dolgem na pol in ga namažemo z nadevom. Razrežemo na poljubno velike kvadratke in jih čez noč pustimo v hladilniku.