OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Bruschette s koščki morske žabe in aioli omako

Bruschette s koščki morske žabe in aioli omako

SESTAVINE (za 4 osebe):

  •  250 g koščkov mesa morske žabe
  • 1 / 4 skodelice grobo sesekljanih listov koromača
  • 1 žlica drobno sesekljanega rdečega čilija (odstranimo semena)
  • 1 / 4 skodelice plus 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlički grobe soli
  • 4 podolgovate rezine kruha
  • 1 / 2 skodelice aioli omake
  • 8 rezin limone

 

PRIPRAVA:

V večji posodi rahlo zmešamo meso morske žabe, liste koromača, sesekljan čili, 3 žlice olivnega olja in sol. Rezine kruha »poškropimo« s preostalo količino oljčnega olja. Segrejemo veliko teflonsko ponev na srednje močnem ognju. Dodamo kruh in hrustljavo popečemo, da zlato porumeni, na vsaki strani. Odstranimo kruh in vsako rezino premažemo z aioli omako, posujemo s pripravljeno mesno mešanico in naknadno (po želji) prelijemo z dodatno aioli omako. Postrežemo z rezinami limone.

Aioli omaka: 2 velika stroka česna, 3 rumenjaki, 2 žlički gorčice, 2 žlici rdečega vinskega kisa, 3 / 4 žličke soli ali več, če je potrebno, 2 skodelici ekstra deviškega oljčnega olja, 1 / 4 skodelice vode, sok 1 / 2 limone

Priprava:
Stroke česna prepolovimo po dolgem. Če je v stroku kalček, ga odstranite, ker ima grenak in oster okus. Česen zdrobimo tako, da dobimo gladko pasto. Česen, rumenjake, gorčico, kis, in 3/4 žličke soli damo v veliko skledo in dobro premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Medtem ko nenehno stepamo, zelo počasi dodajamo 1 skodelico olja, ki jo vlivamo v zelo tankem curku. Mešanica se z vtepanjem počasi posvetli in strdi. Vmešajte vodo da razredčite mešanico. Med nenehnim stepanjem v aioli počasi dodajamo preostalo skodelico olivnega olja v tankem curku (druge skodelice olja ni treba dodajati tako počasi kot prve). Vmešamo limonin sok. Poskusimo preden dodamo začimbe - aioli lahko potrebuje več soli, več kisa ali limoninega soka.

Včasih, še posebej, če se olje doda prehitro, bo aioli ''počil''. Če se to zgodi, preprosto pripravimo še en rumenjak v čisto skledo in ga potem zelo počasi dodajamo v ponesrečen aioli, po eno čajno žličko naenkrat, medtem časom nenehno žvrkljamo.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.