File škarpene v curryju
SESTAVINE:
- 400 g fileja škarpene
- 150g kisle smetane
- 50 g majoneze
- 250 g mlade špinače
- curry v prahu
- sok limone
- sol
- poper
PRIPRAVA:
Škarpeno skuhamo, očistimo kosti in ohladimo. Pripravimo omako, tako da zmešamo curry z limoninim sokom, kislo smetano in majonezo. Po okusu solimo in popramo, dodamo koščke kuhane škarpine ter postrežemo na listih mlade špinače.
Hobotnica v solati
SESTAVINE:
- 400 g Cool House kuhane hobotnice
- por
- rdeča čebula
- česen
- peteršilj
- češnjev paradižnik
- sol
- poper
- olivno olje
- limonin sok
- vinski kis
PRIPRAVA:
Kuhano hobotnico narežemo ter začinimo s soljo, poprom, olivnim oljem, sekljanim peteršiljem in česnom. Dodamo limonin sok, olivno olje, kis, ter narezan por, češnjev paradižnik in čebulo. Dobro premešamo.