Za 4 osebe:
- 4 zrezke mečarice
- 24 češnjevih paradižnikov
- 2 manjši čebuli ali šalotki
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 40 zelenih oliv
- 2 peščice kaper v soli
- 1 kozarec belega vina
- svež timijan
- svež origano
- sol
Priprava:
Olupite čebulo in jo drobno sesekljajte. V veliki ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in par minut pražite. Med praženjem posolite.
Paradižnik češnjevec operite in razrežite na četrtinke. Olive razkoščičite. Kapre sperite s tekočo vodo, da jih razsolite, in jih popivnajte s papirnato brisačo.
V ponev dodajte narezan paradižnik, olive, kapre, timijan in origano ter pražite približno 5 minut. Občasno premešajte. Solite po okusu.
Zrezke mečarice operite, jih osušite s papirnato brisačo in položite v ponev k zelenjavi. Pecite 3 minute na močnem ognju, nato dodajte vino in pustite,, da izhlapi. Obrnite zrezke mečarice še na drugo stran in pecite še 2 minuti, da se enakomerno opečejo. Postrezite vroče.
Dober tek!