OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Mečarica po sicilijansko

Mečarica po sicilijansko

22.08.2018

Za 4 osebe:

  • 4 zrezke mečarice
  • 24 češnjevih paradižnikov
  • 2 manjši čebuli ali šalotki
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 40 zelenih oliv
  • 2 peščice kaper v soli
  • 1 kozarec belega vina
  • svež timijan
  • svež origano
  • sol

Priprava:

Olupite čebulo in jo drobno sesekljajte. V veliki ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in par minut pražite. Med praženjem posolite.

Paradižnik češnjevec operite in razrežite na četrtinke. Olive razkoščičite. Kapre sperite s tekočo vodo, da jih razsolite, in jih popivnajte s papirnato brisačo.

V ponev dodajte narezan paradižnik, olive, kapre, timijan in origano ter pražite približno 5 minut. Občasno premešajte. Solite po okusu.

Zrezke mečarice operite, jih osušite s papirnato brisačo in položite v ponev k zelenjavi. Pecite 3 minute na močnem ognju, nato dodajte vino in pustite,, da izhlapi. Obrnite zrezke mečarice še na drugo stran in pecite še 2 minuti, da se enakomerno opečejo. Postrezite vroče.

Dober tek!

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.