WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Glazirani losos s flageoletom

Glazirani losos s flageoletom

05.05.2015

  • 1/4 skodelice peteršilja
  • 2 šalotki
  • 2 čajni žlički oljčnega olja
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • sol in sveže mlet poper
  • 4 fileji lososa,
  • 2 žlički svežega limetinega soka
  • 2 žlički sojine omake (z manjšo vsebnostjo soli)
  • 2 žlički medu
  • 1/4 žličke črnih sezamovih semen
  • 1 1/3 skodelice kuhanega flageoleta

Segrejemo žar na srednje visoko temperaturo. Z oljem namažemo rešetke. Drobno sesekljamo peteršilj in šalotke ter zmešamo z oljem in ingverjem. Začinimo s soljo in poprom. Z mešanico zelišč enakomerno namažemo lososov file, solimo in popramo.

Skupaj zmešamo sok limete, sojino omako in med. Lososa položimo na žar in pečemo 3 do 4 minute na eni strani, nato lososa obrnemo in popečemo še na drugi strani. Med peko ga večkrat premažemo s kislo-sladko omako. Preložimo na servirni krožnik in potresemo s sezamom. Postrežemo s kuhanim flageoletom in krhljem limete ali limone.

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.