(za 2 osebi)
- 300g krompirja
- sol
- 300g smuča (file)
- 1 limona
- 20g moke
- 20g gheeja (prečiščeno maslo) /lahko ga nadomestite z ekstra deviškim oljčnim oljem/
- 40g masla
- 3 jedilne žlice peteršilja
Krompir olupite, prerežite na pol in ga kuhajte kot slan krompir v koščkih približno 20 minut. Odtajane smučeve fileje operite, osušite in solite. Ožemite limono in smuča pokapajte s par kapljicami soka, ostanek soka prihranite. Krožnike za serviranje v pečici ogrejte na 50°C. Fileje lahko narežete na manjše kose, pomokajte in z njih otresite odvečno moko. V ponvi segrejte ghee (prečiščeno maslo) in na njem opecite smučeve fileje najprej na strani s kožo, da koža porjavi. Znižajte temperaturo, obrnite fileje in jih še 3 minute nežno pecite in obenem počasi zmanjšujte temperaturo. Odcedite krompir. Peteršilj drobno sesekljajte. V ponvi raztopite pol masla, dodajte odcejen krompir in polovico sesekljanega peteršilja ter nežno premešajte. Pečene smučeve fileje položite na ogrete krožnike, posujte s preostalim peteršiljem. Ostalo polovico masla dodajte v maščobo, ki je ostala od pečenja filejev in prilijte prihranjen limonin sok. S tem limoninim maslom prelijte fileje, dodajte peteršiljev krompir in servirajte. Zraven ponudite zeleno solato.