WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Škampi na buzaro s konjakom

Škampi na buzaro s konjakom

19.08.2016

1 kg škampov

2 žlici oljčnega olja

žlica masla

3 stroki česna

1 čebula

ščepec timijana

ščepec bazilike

ščepec origana

peteršilj

sol in poper po okusu

2 dl malvazije

2 dl paradižnikove omake (iz svežega paradižnika ali iz sesekljanih pelatov)

2 žlici drobtin

1/2 dl konjaka

 Škampe dobro operemo in odcedimo. Na oljčnem olju in maslu podušimo drobno sesekljano čebulo, da rahlo zarumeni. Dodamo še drobno nasekljan česen in škampe. Dušimo 5 minut.

Solimo, popramo, dodamo začimbe in zalijemo z vinom. Kuhamo 10 minut (čas kuhanja je odvisen od velikosti škampov). Odkrijemo, dodamo še paradižnikovo kašo, dušimo še 10 minut.

Na koncu dodamo drobtine s konjakom (če nimate konjaka, vsujte v omako pač le drobtine) in peteršilj. 

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.