1 kg škampov
2 žlici oljčnega olja
žlica masla
3 stroki česna
1 čebula
ščepec timijana
ščepec bazilike
ščepec origana
peteršilj
sol in poper po okusu
2 dl malvazije
2 dl paradižnikove omake (iz svežega paradižnika ali iz sesekljanih pelatov)
2 žlici drobtin
1/2 dl konjaka
Škampe dobro operemo in odcedimo. Na oljčnem olju in maslu podušimo drobno sesekljano čebulo, da rahlo zarumeni. Dodamo še drobno nasekljan česen in škampe. Dušimo 5 minut.
Solimo, popramo, dodamo začimbe in zalijemo z vinom. Kuhamo 10 minut (čas kuhanja je odvisen od velikosti škampov). Odkrijemo, dodamo še paradižnikovo kašo, dušimo še 10 minut.
Na koncu dodamo drobtine s konjakom (če nimate konjaka, vsujte v omako pač le drobtine) in peteršilj.