- rarog 800g +
- mladi fižol v zrnju flageolet
- sveža zelenjava (korenje, češnjev paradižnik, rukola, koromač, motovilec)
- sadje (ananas, jabolka, kivi, hruške)
- ekstra deviško oljčno olje Morettini
- limona
- sol, poper
Zelenjavo operemo, nato jo narežemo na koščke želene velikosti, enako naredimo s sadjem. Vzamemo dovolj velik pladenj, da lahko na njem do roba razporedimo zelenjavo, sadje in fižol.
Raroga zamrznjenega položimo v slano vodo, segrevamo do vretja in kuhamo 15 – 20 minut. Vzamemo ga iz vode, ga razpolovimo in položimo na pladenj s pripravljeno zelenjavo.
Naredimo hladno omako iz olja, limoninega soka, soli in popra tako, da vse skupaj zmešamo z vilicami kot bi stepali jajca. Bogato prelijemo preko raroga in zelenjave.
Priporočena vina: Prosecco Val d'Oca, Bollinger Champagne brut.