WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Argentinske kozice iz pečice

Argentinske kozice iz pečice

10.01.2014

Za 4 osebe potrebujemo: 800 g repkov argentinskih kozic z oklepom, 3 stroke česna, 2 žlici sojine omake, 1 dl oljčnega olja, polovica limone, čili in sol

Repke odtajamo in očistimo: z ostrim nožem, ki ima špičasto konico, zaražemo v oklep vzdolž po hrbtu in s konico noža ven izvlečemo prebavni trakec (tanko nitko). Repke osušimo s papirnato brisačko.

Pečico segrejemo na 200 stopinj,

Pripravimo marinado: v širši posodi zmešamo oljčno olje, sojino omako, nasekljan česen, limonin sok, čili in sol. Pustimo stati 10 minut, da se okusi prepojijo. Nato dodamo repke in dobro premešamo. Zopet pustimo stati- tokrat vsaj pol ure, vmes pa lahko nekajkrat premešamo.

Repke stresemo v ognjevarno posodo oz. pekač, po njih do zadnje kapljice polijemo preostalo marinado in jih položimo v ogreto pečico za 20 minut. Postrežemo s svežim kruhom in kozarčkom rujnega- predlagamo Ferjančičev rose ali pa odličen Capestrano kleti Pasetti.

...Pa še to: argentinske kozice uživajo svetovni sloves, saj so morske in divje

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.