OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Rakove tortice

Rakove tortice

29.07.2013

V ponvi stopimo 2 žlici masla ali oljčnega olja. Dodamo nasekljano šalotko, žlico mlete redeče paprike, žličko česna v prahu in med mešanjem dušimo približno 10 minut (da je šalotka mehka, a ne še rjava). Odstranimo z ognja.
V veliki posodi nežno zmešamo:
meso rakovice
1 nežno stepeno jajce
1/4 skodelice majoneze
1 žlico gorčice
malo soli in sveže mletega črnega popra (po okusu)
1/4 skodelice nasekljanega peteršilja
2 žlici krušnih drobtin
Dodamo zdušeno šalotko in dobro zmešamo.
Na večji krožnik stresemo krušne drobtine.
Iz zmesi oblikujemo 4 manjše ali 8 večjih tortic (polpetov). Vsako posebej povaljamo v drobtinah. Položimo jih na pekač, na katerega smo dali peki papir.
Za 1-2 uri tortice postavimo v hladilnik.
V veliki ponvi na srednjem ognju segrejemo približno 3 žlice masla ali olja. Ko se maslo raztopi oz. olje segreje, v ponev položimo rakove tortice (če imamo premajhno ponev, rajši pečemo v 2 rundah). Moč ognja prilagodimo tako, da  drobtinice cvrčijo, a se ne žgejo. Tortice obračamo, da sta obe strani enakomerno zapečeni. Manjše tortice potrebujejo 8-10 minut pečenja, večje pa 12-15 minut. Če pečemo v rundah, položimo že pečene tortice v pečico (segrejemo na 70 stopinj), da ostanejo vroče.
Postrežemo še vroče.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.