OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Solata z mladim fižolom (flageolet bean) in repki kozic

Solata z mladim fižolom (flageolet bean) in repki kozic

27.03.2013

Potrebujemo: mladi zeleni fižol, pljubno vrsto zelene solate (predlagamo rukolo ali motovilec), češnjenve paradižnike, repke kozic, limono, dobro oljčno olje, sol, čili.

Odmrznjen fižol kuhamo 12-15 minut v vreli, rahlo osoljeni vodi. Med tem operemo solato  in na oljčnem olju prepražimo repke kozic- dovolj sta 2 minuti. Na krožnik ali v lepo skledo položimo solato. Po njej potresemo skuhan fižol. Vse skupaj začinimo z oljem, sveže iztisnjenim limoninim sokom, soljo in čilijem. Dobro premešamo. Tik preden serviramo, na solato položimo prepražene repke kozic.

Fižol flageolet bean uživa prav posebno mesto v francoski kulinariki. Ima zelo mehko kožo in prefinjen, delikaten okus. Za več idej, kaj vse lahko z njim počnete, priporočamo to povezavo.

PS: na fotografiji so sestavine v svoji surovi obliki.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.