OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Nabodala gamberov z lovorovimi lističi

Nabodala gamberov z lovorovimi lističi

SESTAVINE:

  • 24 repkov gamberov
  • 10 lističev bazilike
  • 10 lističev lovora
  • 1 jajce ali 3 rumenjaki
  • 1 limona
  • gorčica
  • 50 g sesekljanih kislih kumaric
  • 50 g kaper v kisu
  • ekstra deviško olivno olje
  • sol in poper
  • lesene palčke za nabodala

PRIPRAVA:

Priprava omake: jajce ali 3 rumenjake razbijemo v višji posodi in dodamo 1 dl olivnega olja,1 žlico limoninega soka, sol in poper. Z električnim mešalnikom (metlice naj segajo do dna posode, ne samo površinsko) mešamo čisto pri miru dokler se masa ne zgosti, šele potem mešamo z gibi levo-desno, gor-dol, ..vse dokler se nam zmes ne zdi res kompaktna. Operemo lističe bazilike in jih drobno nasekljamo. Odcejene kumare in kapre ravno tako. Vse skupaj vmešamo v pripravljeno zmes in dodamo žlico gorčice.

Pod mrzlo, tekočo vodo dobro operemo gambere ter jim odstranimo lupinico, z izjemo kratkega repka na koncu. Meso repkov rahlo prerežemo po sredni in s konico nožka previdno odstranimo črno nitko. Gambere stresemo v posodo jih naoljimo, posolimo in popopramo po okusu. Lesene palčke za nabodala namočimo v hladni vodi približno10 min (tako preprečimo, da bi se vneli ali zažgali pri pečenju)

Gambere nadevamo na lesene palčke tako, da denemo med vsakega po en listič lovora. Tako pripravljena nabodala popečemo na žaru ali v vroči ponvi, 1-2 minuti na vsaki strani. Ko so pripravljena, jih postrežemo še vroča skupaj z omako ob strani.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.