OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Jastog in paccheri nadevani z artičokami in pestom

Jastog in paccheri nadevani z artičokami in pestom

SESTAVINE( za 10 oseb): 

  • 1 kg nizkih kanelončkov (testenine paccheri ali calamarata)
  • 5 jastogov (okoli 400 g vsak)
  • 15 artičok
  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • majaron
  • šopek bazilike
  • 150 g svežega pesta
  • ekstra deviško oljčno olje (1oo g)

PRIPRAVA:

Temeljito očistimo artičoke in jih damo v lonec, kjer smo predhodno prepražili strok česna in sesekljano šalotko. Dodamo malo sveže bazilike in šopek majarona, nalijemo vodo (toliko da pokrije 1 cm dna posode), pokrijemo s pokrovom (najbolje steklenim, tako lahko spremljamo kuhanje) in kuhamo približno 15 minut. Pustimo da se ohladi. Nato 2 / 3 artičok sesekljamo v sekljalniku ter jih odcedimo, preostale artičoke sesekljamo ročno (z nožem). Sedaj združimo artičoke ter jim vmešamo malo peteršilja in sesekljanega svežega majarona.Če je zmes premehka, dodamo malo krušnih drobtin. Prepričamo se, da je nadev začinjen po okusu in z njim napolnimo brizgalno vrečko. Kanelončke (8 po osebi) kuhamo 8 minut, jih ohladimo v ledeni vodi (mrzla voda in kocke ledu) in napolnimo z nadevom.Nadaljujemo s kuhanjem, sedaj že nadevanih kanelončkov, v parni kopeli (še približno 4 minute).

Jastogom odstranimo glavo in klešče.Trup z ostrim nožem razrežemo po členih. Kuhamo na pari (približno 6 minut), ohladimo in olupimo...nato ga na močnem ognju (v ponvi), za trenutek prepražimo na nekaj žlicah ekstra deviškega olivnega olja.

Pripravimo pesto (na običajen način) ter ga precedimo skozi gostejše sito. Poljubno količino pesta damo na krožnik in ga dekorativno razmažemo s pomočjo mehkega kuhinjskega čopiča. Na pesto postavimo 8 nadevanih kanelončkov, sledi meso jastoga ter dekoracija z lističi bazilike. Postrežemo.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.