OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Marinirani gamberi s šparglji in majonezo popečenih limon

Marinirani gamberi s šparglji in majonezo popečenih limon

SESTAVINE (za 4 osebe potrebujemo):

  • 12 gamberov
  • 1 rdeč nasekljan čili brez semen  
  • 1 limona (sok in meso)
  • 2 zdrobljena stroka česna 
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice nasekljanega peteršilja
  • 8 špargljev
  • 150 g motovilca ali kakšne druge mehke solate
  • 3 na pol prerezane limone 
  • 2 rumenjaka 
  • 1 žlica belega balzamičnega kisa 
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 2 dl oljčnega olja

PRIPRAVA:

Gambere položimo v posodo skupaj s čilijem, limoninim sokom in mesom limone, česnom, oljčnim oljem in peteršiljem. Vse skupaj premešamo in pustimo cca. 1 uro v marinadi.

Šparglje blanširamo v slanem kropu (2 minuti).

Za majonezo popečemo limone, prerezane na pol. Dve pečeni limoni prihranimo za dekoracijo. V mešalnik damo rumenjake, gorčico, kis, sok ene popečene limone ter vse skupaj premešamo. Počasi dodajamo olje, sol ter poper. Mešamo toliko časa, da je majoneza lepo gosta.

Na krožnik položimo solato, nanjo postavimo popečene gambere in šparglje ter vse skupaj prelijemo z majonezo. Okrasimo s polovico popečene limone.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.