OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Jagnečje zarebrnice s pistacijevo skorjico

Jagnečje zarebrnice s pistacijevo skorjico

28.12.2022

Potrebujemo:

2 očiščeni jagnječji zarebrnici,

2 stroka česna

vejica timijana 

1 žlica olivnega olja

sol

poper

50 ml belega vina

250 ml jušne osnove

 

Zarebrnici pred pripravo iz hladilnika vzamemo vsaj 1 uro, da se segrejeta na sobno temperaturo. Zarebrnice solimo in popramo, nato pa jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani (2 minuti na vsaki strani). V ponev poleg ojlčnega olja dodamo še stroka česna in vejico timijana. Ko jih popečemo zarebrnice z vseh strani lepo natremo z sesekljanimi pistacijami. Tako bomo dobili hrustljavo in še okusnejšo skorjo. V kolikor želimo, da bodo jagnečje zarebrnice res sočne, mehke in oksune, jih v predhodno segreti pečici (na cca 180stC) pečemo le še slabih 10min. Zarebrnice vzamemo iz pečice, ter jih zavijemo v folijo, kjer počivajo še 10min. Medtem ponev v kateri smo popekli zarebrnice dodamo sokove, ki so ostali v pekaču, ter belo vino. Pokuhamo približno 3-4 minute, da alkohol povre, nato pa dodamo še jušno osnovo. Kuhamo še približno 10 minut, da več kot polovico tekočine povre oz. se omaka lepo zgosti. 

K zarebrnicam lahko postrežemo na različne načine pripraviljen krompir, razne solate, glazirano korenje, šparglje ali kakšno drugo popečeno zelenjavo.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.