Potrebujemo:
2 očiščeni jagnječji zarebrnici,
2 stroka česna
vejica timijana
1 žlica olivnega olja
sol
poper
50 ml belega vina
250 ml jušne osnove
Zarebrnici pred pripravo iz hladilnika vzamemo vsaj 1 uro, da se segrejeta na sobno temperaturo. Zarebrnice solimo in popramo, nato pa jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani (2 minuti na vsaki strani). V ponev poleg ojlčnega olja dodamo še stroka česna in vejico timijana. Ko jih popečemo zarebrnice z vseh strani lepo natremo z sesekljanimi pistacijami. Tako bomo dobili hrustljavo in še okusnejšo skorjo. V kolikor želimo, da bodo jagnečje zarebrnice res sočne, mehke in oksune, jih v predhodno segreti pečici (na cca 180stC) pečemo le še slabih 10min. Zarebrnice vzamemo iz pečice, ter jih zavijemo v folijo, kjer počivajo še 10min. Medtem ponev v kateri smo popekli zarebrnice dodamo sokove, ki so ostali v pekaču, ter belo vino. Pokuhamo približno 3-4 minute, da alkohol povre, nato pa dodamo še jušno osnovo. Kuhamo še približno 10 minut, da več kot polovico tekočine povre oz. se omaka lepo zgosti.
K zarebrnicam lahko postrežemo na različne načine pripraviljen krompir, razne solate, glazirano korenje, šparglje ali kakšno drugo popečeno zelenjavo.