Rižota z vinom Barolo

Rižota z vinom Barolo

14.02.2019

Za 4 osebe:

  • 350 gramov riža Carnaroli
  • 30 gramov masla
  • 1/2 korenja
  • 1 šalotka
  • 2 žlici olja
  • vejica rožmarina
  • vino Barolo
  • 50 gramov naribanega parmezana
  • 1 liter zelenjavne juhe
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Na olju prepražite fino narezano šalotko, sesekljano korenje in rožmarin. Dodajte riž in nekaj minut pražite. Dolijte vino in pustite, da izhlapi. Prilijte še juho in pustite rižoto, da se skuha. Odstranite z ognja, primešajte maslo in parmezan ter začinite s soljo in poprom. Preden postrežete, počakajte nekaj minut.

Tipični recept piemontske kulinarične tradicije, ki temelji na uporabi posebne vrste rdečega vina, Barolo della Langhe. Kot nalašč za družinsko kosilo ali večerjo s prijatelji, a je tudi jed za na prefinjen meni, saj je to aromatična jed, bogata z okusi. Idealna je tudi za manj izkušene kuharje, pa še hitro je pripravljena :)

Dober tek!

 
 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.