Okra (bamija) brez mesa

Okra (bamija) brez mesa

03.08.2018

Sestavine:

  • 100 ml olja
  • 8 strokov drobno sesekljanega česna
  • 2 paradižnika, narezana na kocke
  • 3 žličke paradižnikovega pireja
  • 800 g zamrznjene ali sveže okre (bamije)
  • 3 skodelice vode
  • sol
  • poper
  • 1 žlička rdeče paprike

 

Priprava:

Segrejte olje, nanj stresite sesekljan česen in ga na hitro popražite, da porumeni. Dodajte paradižnikov pire in sveži paradižnik, narezan na kocke, premešajte in malo prepražite.

Dodajte toplo vodo, sol, poper, rdečo papriko in ko začne vreti, dodajte odmrznjeno okro.

Ko vse skupaj spet začne vreti, kuhajte na srednji temperaturi še 35 minut.

Postrezite z rižem ali poleg mesa.

Dober tek!

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.