Njoki s sušenim paradižnikom in panceto

Njoki s sušenim paradižnikom in panceto

18.05.2018

Sestavine za 4 osebe:

- 1 kg njokov

- 150 g na kocke narezane pancete

- 50 g sušenih paradižnikov

- 60 g naribanega parmezana

- ekstra deviško oljčno olje

- sol

- pekoča paprika v prahu (po želji)

 Priprava:

Paradižnik, posušen na soncu, namočite v vodi za približno 5 minut, nato ga odcedite in razrežite na majhne koščke. V ponvi, v kateri ste segreli malo olja, prepražite slanino. Ko je panceta prepražena, dodajte sušene paradižnike, ki ste jih narezali na majhne koščke, ščepec soli in po želji kanček pekoče paprike. Popražite še za 1-2 minuti. Medtem skuhajte njoke v vreli slani vodi. Takoj, ko splavajo na površino, jih odcedite, stresite v ponev z omako, dodajte nariban parmezan, dobro premešajte in postrezite.

Dober tek!

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.