Sestavine za 4 osebe:
- 1 kg njokov
- 150 g na kocke narezane pancete
- 50 g sušenih paradižnikov
- 60 g naribanega parmezana
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- pekoča paprika v prahu (po želji)
Priprava:
Paradižnik, posušen na soncu, namočite v vodi za približno 5 minut, nato ga odcedite in razrežite na majhne koščke. V ponvi, v kateri ste segreli malo olja, prepražite slanino. Ko je panceta prepražena, dodajte sušene paradižnike, ki ste jih narezali na majhne koščke, ščepec soli in po želji kanček pekoče paprike. Popražite še za 1-2 minuti. Medtem skuhajte njoke v vreli slani vodi. Takoj, ko splavajo na površino, jih odcedite, stresite v ponev z omako, dodajte nariban parmezan, dobro premešajte in postrezite.
Dober tek!