Jagnjetina z okro

Jagnjetina z okro

07.05.2018

Sestavine:

• 1 žlica masla ali gheeja

• 1 srednje velika čebula, narezana na koščke

• 2 stroka česna, drobno sesekljanega

• 500 g jagnjetine, razrezane v debele koščke

• 2 x 400 g paradižnika iz pločevinke

• 1 žlica paradižnika v tubi

• sol in poper

• 250 ml juhe ali vode (neobvezno)

• 500 g okre

• 1 limona, sok

Navodila:

Stopite maslo ali ghee v ponvi in popražite čebulo do mehkega, nato dodajte česen. Pražite še nekaj minut, nato dodajte jagnjetino in pecite do mehkega in rahlo porjavelega.

Dodajte paradižnik (iz pločevink in iz tube), premešajte in po okusu začinite s soljo in poprom. Če menite, da je potrebno več tekočine, dodajte juho ali vodo. Pokrijte in kuhajte še 30-35 minut.

Dodajte okro in kuhajte še 5-10 minut. Dodajte limonin sok in posodo odstranite z ognja. Postrezite z rižem.

Dober tek!

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.