Restavracija spet odprta!

Restavracija je ponovno odprle svoja vrata! Tudi spletna trgovina in fizični trgovini delata po starem.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

HITRA KREMNA JUHA IZ FLAGEOLETA

HITRA KREMNA JUHA IZ FLAGEOLETA

11.09.2017

Sestavine:

20g masla

1 šalotka (40g)

750ml flageoleta (mladi zeleni fižol)

9g curryja

375ml piščančje juhe

375ml vode

ščep soli (po potrebi)

mlet poper (po želji)

20ml kisle smetane oz. creme fraiche

Priprava:

V kozici na srednji temperaturi raztopimo maslo. Dodamo drobno sesekljano šalotko in jo pražimo 2-3 minute, da postane prozorna. Pazimo, da je ne zažgemo.

Predhodno skuhan flageolet* stresemo v kozico, primešamo curry , dodamo juho in vodo. Pustimo vse skupaj, da zavre, nato pokrijemo in kuhamo še 2-3 minute. Dodamo sol in poper po okusu.

Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Nalijemo v skodelice in postrežemo. Po želji v vsako skodelico dodamo žličko kisle smetane.

*zamrznjen flageolet je že blanširan, zato ga ni potrebno prav dolgo kuhati

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.