SESTAVINE:
- 1 kos tri tip
- 1/2 kozarca ruma
SESTAVINE - kavna skorja:
- 1 žlica mlete pekoče paprike
- 1 žlica popra v zrnju
- 1 žlica posušenega česna
- 1 žlica mlete kave
- 1 žlica soli
PRIPRAVA:
Začimbe tik pred uporabo zmeljite v mlinčku za kavo. Meso vzemite iz hladilnika vsaj 30 minut pred peko.
Za pripravo tri tipa po tem receptu potrebujete žar, kjer lahko meso neposredno opečete in kjer lahko meso nato pečete posredno na srednji temperaturi.
Meso marinirate z rumom tako, da rum posrkate z injekcijsko iglo in ga nato na več mestih vbrizgate v meso. Nato nežno z vseh strani natrite meso z mešanico začimb. Bodite radodarni z njo. Meso nato položite na žar – najprej za nekaj minut na vsaki strani na neposredno vročino, da iz začimb nastane lepa skorjica. Nato meso prestavite na del žara, kjer se bo peklo naprej. Tri tip je pečen, ko doseže notranjo temperaturo 55C, ki jo preverite s termometrom za peko mesa.