WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Tri - tip z rumom in kavno skorjo

Tri - tip z rumom in kavno skorjo

17.09.2016

 SESTAVINE:

  • 1 kos tri tip
  • 1/2 kozarca ruma

 SESTAVINE - kavna skorja:

  • 1 žlica mlete pekoče paprike
  • 1 žlica popra v zrnju
  • 1 žlica posušenega česna
  • 1 žlica mlete kave
  • 1 žlica soli

PRIPRAVA:

Začimbe tik pred uporabo zmeljite v mlinčku za kavo. Meso vzemite iz hladilnika vsaj 30 minut pred peko.

Za pripravo tri tipa po tem receptu potrebujete žar, kjer lahko meso neposredno opečete in kjer lahko meso nato pečete posredno na srednji temperaturi.

Meso marinirate z rumom tako, da rum posrkate z injekcijsko iglo in ga nato na več mestih vbrizgate v meso. Nato nežno z vseh strani natrite meso z mešanico začimb. Bodite radodarni z njo. Meso nato položite na žar – najprej za nekaj minut na vsaki strani na neposredno vročino, da iz začimb nastane lepa skorjica. Nato meso prestavite na del žara, kjer se bo peklo naprej. Tri tip je pečen, ko doseže notranjo temperaturo 55C, ki jo preverite s termometrom za peko mesa.

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.