WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Obara iz jagnjetine in mladega fižola

Obara iz jagnjetine in mladega fižola

20.03.2016

čas priprave: < 30 minut

kuhanje: 1 do 2 uri

(za 4 osebe)

• 1 čajna žlička oljčnega olja

• 350g jagnjetine

• 16 vloženih čebulic

• 1 strok česna, zdrobljen

• 600ml jušne osnove

• 200g drobno sesekljanega paradižnika

• 1 šopek zelišč (peteršilj, timijan, žajbelj,…)

• 800g flageoleta (mladi fižol v zrnju)

• 320g stročjega fižola

• 250g češnjevih paradižnikov

• sveže mlet črni poper

 Priprava:

V ognjevarni posodi ali ponvi segrejemo olje, dodamo jagnjetino in jo pražimo 3-4 minute, dokler ne porjavi. Vzamemo jo iz ponve in vanjo stresemo čebulice in česen ter pražimo 4-5 minut oz. dokler čebula ne začne rjaveti.

V ponev vrnemo jagnjetino in vso morebitno tekočino iz mesa. Dodamo jušno osnovo, paradižnik, šopek zelišč in flageolet (mladi fižol v zrnju). Segrejemo do vrenja, premešamo, nato pokrijemo in kuhamo 1 urooz. Dokler se jagnjetina ne zmehča.

Medtem v vreli vodi blanširamo stročji fižol. Odcejenega stresemo v ledeno mrzlo vodo.

V obaro dodamo še češnjev paradižnik in začinimo s sveže mletim črnim poprom. Kuhamo še 10 minut.

Obaro razdelimo na 4 krožnike, priložimo še stročji fižol in postrežemo.

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.