V večji skledi zmešamo rdeče vino, oljčno olje, rdeči poper in semena koriandra. Z vilicami nekajkrat prebodemo rezine fileja, nato jih namočimo v marinado ter pustimo stati v hladilniku cca 2 uri.
Po mariniranju odstranimo zrezke iz posode z marinado in jih položimo v vročo ponev. Popečemo jih minuto na vsaki strani, nato pa nadaljujemo s peko na zmanjšanem ognju, meso obračamo in zalivamo z marinado. Čas pečenja prilagodimo temu, kako močno želimo imeti file pečen. Rožnato pečen ima dovolj 4 minute, dobro prepečen pa približno 10 minut. Meso posolimo pred koncem pečenja, nato ga položimo na krožnik, na katerem ga bomo servirali. Dodamo malo omake, ki je nastala v ponvi. Neposredno pred serviranjem file potresemo še z nasekljanimi svežimi listi koriandra. Zraven postrežemo dobro rdeče vino.
Deli:
Prijava na e-novice
S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.
Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke,
ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani.
Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke).
Več o piškotkih.