WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

File limuzinke z vinom in rdečim poprom

File limuzinke z vinom in rdečim poprom

21.12.2015

  • Sestavine za 4 osebe:

    4 fileje roastbeefa limuzinke

    1,5 dl rdečega vina;

    žlico rdečega popra v zrnju;

    žlico semen koriandra;

    sol;

    sesekljani listi svežega koriandra

    ½ dl oljčnega olja

     

    Priprava:

    V večji skledi zmešamo rdeče vino, oljčno olje, rdeči poper in semena koriandra. Z vilicami nekajkrat prebodemo rezine fileja, nato jih namočimo v marinado ter pustimo stati v hladilniku cca 2 uri.

    Po mariniranju odstranimo zrezke iz posode z marinado in jih položimo v vročo ponev. Popečemo jih minuto na vsaki strani, nato pa nadaljujemo s peko na zmanjšanem ognju, meso obračamo in zalivamo z marinado. Čas pečenja prilagodimo temu, kako močno želimo imeti file pečen. Rožnato pečen ima dovolj 4 minute, dobro prepečen pa približno 10 minut. Meso posolimo pred koncem pečenja, nato ga položimo na krožnik, na katerem ga bomo servirali. Dodamo malo omake, ki je nastala v ponvi. Neposredno pred serviranjem file potresemo še z nasekljanimi svežimi listi koriandra. Zraven postrežemo dobro rdeče vino.

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.