SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- 120 ml olivnega olja
- 120 ml rdečega vinskega kisa
- 90 ml vode
- 2 šopka origana
- 2 šopka peteršilja
- 2 stroka česna
- 0,5 žličke nasekljanih posušenih rdečih čilijev ali nekaj svežih
PRIPRAVA:
Zelišča operemo, otresemo in na grobo nasekljamo. Tudi česen olupimo in na grobo nasekljamo. Vse sestavine stresemo v mešalnik in miksamo toliko časa, dokler ne dobimo enotne mase oz. dokler ni sesekljano po naši želji. Če je omaka bolj grobo sesekljana, je zaradi različnih sestavin bolj barvita za oko.
Pripravljeno omako predevamo v servirno skledico. Omaka naj počaka na sobni temperaturi vsaj 2 uri, preden jo postrežemo, da se okusi povežejo.
NASVET: odlična priloga govedini, piščancu, ribam, škampom in jedem z žara.