Sestavine:
12 olupljenih repkov kozic
6 večjih trdo kuhanih jajc
1/4 skodelice lahke majoneze
2 žlici kisle smetane
2 žlički gorčice
1/4 čajne žličke fine morske soli
ščepec kajenskega popra
2 žlici drobno sesekljanega kopra
NAČIN PRIPRAVE:
Jajca damo v srednje velik lonec, dodamo toliko vode, da sega 1cm čez jajca in zavremo na srednjem ognju. Pustimo vreti 12 minut. Ko so jajca kuhana, jih damo v skledo z ledeno vodo in pustimo približno 5 minut, da se jajca ohladijo. Dobro odcedimo. Olupimo jajca in razpolovimo po dolgem.
Iz polovičk previdno odstranimo rumenjake, nato jim dodamo majonezo, kislo smetano, gorčico, sesekljan koper, sol in kajenski poper in dobro pretlačimo. Z žlico lepo naložimo maso v izpraznjene polovičke beljakov, okrasimo z gamberi in vejico kopra in postrežemo.