OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Korenčkovo bučna juha

Korenčkovo bučna juha

14.01.2014

Potrebujemo: bučni pire, korenje (razmerje 1:1), čebula, česen, gomoljna zelena, koleraba, peteršilj, oljčno olje, sol, poper, čili (po želji), zelenjavna jušna osnova, bučno olje, bučna semena

Zelenjavo operemo. Korenček nastrgamo in nasekljamo (lahko tudi naribamo). Čebulo, česen, zeleno in kolerabo nasekljamo.

Pripravimo liter jušne osnove.

V loncu segrejemo oljčno olje. Nanj stresemo čebulo, zeleno in kolerabo. Dve minuti pražimo med mešanjem, nato pa zalijemo z malce vroče vode. Dušimo približno 5 minut. Dodamo korenje in zalijemo z jušno osnovo. Ko tekočina zavre, kuhamo na nizkem do srednjem ognju. Po 15 minutah dodamo česen ter petršilj in kuhamo še 10 minut. Nato odstavimo z ognja in vmešamo bučni pire (lahko kar zamrznjenega). Vse skupaj zmiksamo do gladkega.

Juho zopet pristavimo na ogenj. Vanjo naribamo malo muškatnega oreška, solimo in popramo po okusu ter po želji dodamo še čili v prahu. Juho dobro pogrejemo, da zopet zabrbota, nato pa jo razdelimo v lepe jušne krožnike ali skodelice. Za okras pokapamo z bučnim oljem in posujemo z nekaj bučnimi semeni. Postrežemo.

Zraven se prileže indijski kruh naan ali arabski pita kruh.

 

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.