OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Pečen flank steak avstralskega angusa

Pečen flank steak avstralskega angusa

14.10.2013

Recept velja za kos mesa, ki ima približno 2 kilograma.
Meso nežno premažemo z olivnim oljem in po želji z gorčico. 
Po lastnem okusu dodamo začimbe, a ga ne solimo: poper, 
timijan ali rožmarin... Svetujemo čim manj začimb, da ne 
naredimo zmešnjave okusov. Natrto meso zavijemo v 
prozorno  folijo in ga vsaj nekaj ur (lahko tudi čez noč) 
pustimo v hladilniku.
Predno ga spečemo, meso odvijemo in dol nežno postrgamo
začimbe. V veliki ponvi močno segrejemo olje, nanj 
položimo meso in ga obračamo, da po vsej površini dobi 
skorjico.  Nato meso položimo v pečico, segreto na 65°C 
in ga pečemo 6 do 7 ur. Če imamo termometer za meso,  
naj temperatura v sredini doseže 65°C.
Ko meso vzamemo iz pečice, ga zavijemo v folijo in pustimo 30 minut pri miru, da odleži.
Še vedno pa se kos najbolje odreže, če ga v enem kosu spečemo na žaru. Temu pritrjuje tudi vedno več naših strank, ki se zadovoljne vedno znova vračajo...
 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.