SESTAVINE:
- ekstra deviško olivno olje
- čebula
- korenček
- por
- zelena
- koleraba
- česen
- posušena paprika
- krompir (olupljen, narezan na kocke)
- kisla smetana
- limonin sok
- peteršilj ali drobnjak za dekoracijo
PRIPRAVA:
Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo narezano zelenjavo: korenček, por, zeleno, kolerabo, česen, posušeno papriko in na kocke narezan krompir. Vse skupaj premešamo in zalijemo z nekaj vode. Kuhamo 20-30 minut. Ko je zelenjava skuhana, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom v gosto kremo in dodamo še žlico kisle smetane. Po želji kremi dodamo nekaj kapljic limoninega soka. Krema se fantastično prileže k na maslu popečenim gamberom ali fileju brancina. Predlagamo, da kremo servirate posuto s peteršiljem ali drobnjakom, zelo lepo pa bo tudi, če čeznjo položite rezino popečene pancete ali pršuta.