WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Fregola z malo (muškatno) hobotnico

Fregola z malo (muškatno) hobotnico

17.09.2016

  • 1kg muškatnih hobotnic
  • 1 korenje
  • 1 čebula
  • 100ml ekstra deviško oljčno olje Morettini
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 strok česna
  • 1 kozarec belega vina
  • 400g paradižnika (ali pelatov)
  • sol
  • pekoča paprika (po okusu)
  • 300g fregole
  • sesekljani listi svežega peteršilja
  • sir grana padano

 

Priprava: Najprej v vodi, ki smo ji dodali 1 korenje in 1 čebulo, skuhamo hobotnice. Kuhajo naj se cca 40 minut, nato jih odcedimo. Vodo od kuhanja shranimo!

V posodo vlijemo 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja, dodamo sesekljano čebulo in sesekljan strok česna ter zlato rumeno popražimo (cca 1 minuto), nato dodamo hobotnice in dobro premešamo. Po 2 minutah zalijemo s kozarcem belega vina, premešamo in pokuhamo še pol minute, da alkohol izpari, nato dodamo narezan paradižnik ali pelate, po želji kanček pekoče paprike ter solimo. Zdaj dodamo še 300g fregole in zalijemo z juho, ki smo jo prihranili od kuhanja hobotnice. Kuhamo na enak način kot rižoto. Jed je kuhana v 12-15 minutah. Postrežemo jo posuto s sveže nasekljanimi peteršiljevimi listi in naribanim sirom grana padano.

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.