WAGYU še zadnji kosi!

V omejenih količinah še vedno na voljo: pljučna, flap meat, ribeye cuberoll ali short rib.

Preberi več

 
 
 
 
 
 

Črna rižota s sipo II.

Črna rižota s sipo II.

29.09.2015

Sestavine:

1 kos (cca 700g) očiščena sipa

300g riž Vialone Nano

50ml belo vino CoolHouse

30g maslo

1 čebula (cca 40g)

4g sipino črnilo

2 stroka česna

4 žlice sesekljanega peteršilja po okusu

ribja ali zelenjavna juha (1 kocka)

sol

poper

ekstra deviško oljčno olje

 

PRIPRAVA:

Rižoto bomo pripravili s trakci sipe, zato sipo narežemo na trakove, ki niso širši od pol centimetra.

Čebulo narežemo na majhne koščke in jo prepražimo na oljčnem olju skupaj z dvema strokoma česna. Česen bomo lažje odstranili, če ga bomo nataknili na zobotrebec.

Ko je čebula zlata, odstranimo česen ter dodamo sipe in jih na hitro popražimo, dodamo riž in ga zalijemo z belim vinom. Na polovici kuhanja segrejemo črnilo v vodi za zalivanje in ga dodamo v rižoto. Kuhamo, dokler riž ni “al dente”.

Na koncu riž še “mantekiramo” tako, da vmešamo naribani sir in za oreh masla in oljčno olje.

 

Nasvet:

Uporabite kakovosten riž Vialone Nano, kajti samo ta riž naredi kremo, kot se spodobi za to jed.

 
 
 

Raziščite

 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.