COVID OBVESTILO

RESTAVRACIJA JE ZAČASNO ZAPRTA,     VENDAR TRGOVINI OSTAJATA ODPRTI.         Vse izbrane gurmanske sestavine DOSTAVIMO TUDI NA DOM!

 
 
 
 
 
 

Golaž iz muškatnih hobotnic

Golaž iz muškatnih hobotnic

03.02.2014

Potrebujemo (za dve osebi kot glavna jed): 1 kg muškatnih hobotnic, pol litra suhega belega vina (malvazija, tokaj, rebula...), 2 konzervi bio pelatov, sol in poper, sojina omaka, pekoča paprika (čili oz. peperončino), oljčno olje, česen, lovorjev list, dve vejici svežega peteršilja

V večjem loncu zavremo vodo. V krop stresemo odtajane hobotnice in jih kuhamo 15 minut. Nato jih odcedimo in prihranimo malo vode. Hobotnice prerežemo čez polovico. V drugem loncu, v katerem bomo kuhali golaž, segrejemo oljčno olje. Dodamo hobotnice in zalijemo z vinom. Zmanjšamo ogenj in dušimo, dokler vino ne povre do polovice ali pa še malo več (če se nam zdi, da je tekočine premalo, dodamo malo vode, v kateri so se kuhale hobonice- velja za celoten proces kuhanja). Dodamo obe konzervi pelatov in lovorjev list. Solimo, po okusu popramo in dodamo pekočo papriko ter žlico sojine omake. Znižamo ogenj in pustimo rahlo vreti še vsaj pol ure oz. dokler se hobotnice ne skuhajo do mehkega. Proti koncu dodamo še sesekljan peteršilj. Postrežemo s kuhanim krompirjem, njoki ali pečeno polento.

Namig: dalj časa, ko kuhamo, boljši bo golaž. Prisotni smo od točke, ko smo dodali pelate, kuhali še eno uro in rezultat je bil nebeški. Za vztrajne priporočamo več ur!

Golaž bo še boljši v družbi pravilnega vina. Priporočamo Planetin Plumbago.

 

Naši gurmani priporočajo

  • Pelati San Marzano DOP v konzervi 420g

    Dodaj v košarico Cena: 2,40 € / kos

    Stanje zaloge: na voljo

    Sestavine: San Marzano DOP olupljeni paradižniki, paradižnikov sok iz San Marzano DOP paradižnikov, bazilika.

    Proizvedeno v Italiji. Proizvajalec: Conserve Marrazzo Carmine S.r.l.

    Uporabno najmanj do: na embalaži
    Odprt neporabljen izdelek preložite v nekovinsko posodo, hranite v hladilniku in porabite v 3 dneh.
    NETO količina: 420g, NETO odcejena kolièina: 400g
    Hranilne vrednosti na 100g: energijske vrednosti 95 kJ/ 23 kcal, mašèobe 0,1 g, od tega nasièene 0,1 g, ogljikovi hidrati 3,6 g, od tega sladkorji 3,6 g, vlaknine 1,3 g, beljakovine 1,0 g, sol 0,08 g

    Več o produktu »
     
     
  • Planeta Plumbago 750ml

    Dodaj v košarico Cena: 11,90 €

    Stanje zaloge: na voljo

    Rdeče suho vino

    0,75 l

    Poreklo: Sicilija, Italija

    Sestava: 100% Nero D'Avola

    Vinifikacija: Po trgatvi grozdje fermentira v cisternah iz nerjavečega jekla 14 dni na 25 stopinj, nato se prečrpa in stisne. Tako dobljeno malolaktično vrenje poteka v inox posodah. V mesecu januarju se pretoči v lesene sode, ki so bili  3 ali 4 krat uporabljeni za 8 mesecev do septembra, da se omililijo tanini. Tako izboljšano vino se po 6 mesecih ustekleniči.

    Staranje: vino se lahko pije takoj ali stara do 10 let

    Alkohol: 13,5 vol%

    Sommelier priporoča: Idealno za pečenko iz kozjega mesa in divjačino. Odlično se prilega k  mesu na žaru, tagliati z olivnim oljem, špagetom z zelišči, odojku s pomarančo, svinjskim rebrom ali tuni na žaru.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Facebook

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.